header
De Republiek van de Muziek is ontstaan in september 2005 en bestond uit Ytsen Kooistra en Robin Zuidam. Ytsen wilde zijn grote droom realiseren door een cd van radiokwaliteit (zoals hij het zelf noemde) uit te brengen. Na twee jaar schrijven, repeteren, schaven, optreden en opnemen verscheen op 15 oktober 2007 het album ECHT!
 
Alle op dit album te beluisteren liedjes zijn geschreven door Ytsen. Om een professioneel niveau te kunnen waarborgen, werd besloten om samen te werken met een aantal van de beste sessiemuzikanten van Nederland. De Republiek van de Muziek had landelijk en regionaal bescheiden successen met de singles Hier en Nu en Waar je ook bent. Deze werden onder meer gedraaid op 100% NL en alle grote regionale radiozenders. Tevens was de RvdM live te horen op Radio 1, 2, 3, en 5 en te zien bij tv-programma’s als De Gouden Kooi, Hart voor Muziek en Tv-Oranje. De videoclips van Hier en Nu en Waar je ook bent waren ook op diverse tv-zenders te zien.

De promotie hielden zij volledig in eigen hand met als hoogtepunt de ‘annexatie’ van Nederland in augustus 2008 waarbij zij binnen twee dagen alle provinciehoofdsteden aandeden en daar de Republiek van de Muziek stichtten. Na deze actie, bekroond met een optreden bij Radio 3, liep de aandacht/belangstelling terug en hebben Robin en Ytsen besloten ieder hun eigen weg te gaan. Ze verloren elkaar echter niet uit het oog.
uitgebreide biografie >>>
ytzen